Kroonenberg Totaal Techniek

TECHNIEK

gebaseerd op

vakmanschap

AIRCONDITIONING

De pagina airconditioning is momenteel nog in ontwikkeling.

Graag informeren wij u over airconditioning middels persoonlijk contact. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via:

Airconditioning, airco, koeltechniek, serviceonderhoud
Airconditioning, airco, koeltechniek, serviceonderhoud
Airconditioning (ook wel klimaatbeheersing  genoemd)

Het doel van een airconditioning systeem is het creëren en onderhouden van een constant klimaat in een bepaalde omgeving door het controleren van de temperatuur, de relatieve vochtigheid en luchtkwaliteit. Een comfortabel klimaat is een temperatuur van 20°C (winter) / 25°C (zomer) en een relatieve vochtigheid van rond de 50%.

De verschillende airconditioning systemen kun je grofweg verdelen in de 2 soorten namelijk centraal en decentraal.

Gecentraliseerd koelsysteem

In een gecentraliseerd systeem worden alle luchtbehandelingsfuncties; ventilatie, filtratie, verwarmen, koelen, bevochtigen en ontvochtigen door één systeem verzorgd. Het combineren van al deze functies in één apparaat economisch voordelig in termen van installatiekosten, onderhoud, energie, hygiëne en ruimtebesparing.

Airconditioning, airco, koeltechniek, serviceonderhoud
Airconditioning, airco, koeltechniek, serviceonderhoud
Decentraal koelsysteem

In een decentraal koelsysteem (splitsystemen) hangt of staat het onderdeel dat de koeling moet produceren, buiten terwijl de luchtbehandelingsunits binnen hangen.Dit wordt ook wel een split-airco genoemd. Wanneer er meerdere binnendelen aan een buitendeel gekoppeld zijn dan noemen we het een duo split of een multi split systeem. Een airco houdt de temperatuur constant op peil hetgeen door de mens als prettig wordt ervaren. De airco kan zowel koelen als verwarmen, maar ook de luchtvochtigheid in de ruimte op peil houden.

Soorten airconditioning

Airco’s zijn er in diverse soorten, maten en capaciteiten. Een veel gebruikte airco in een woonhuis is het wandmodel. Dit is een variant waarvan het binnendeel aan de wand/muur wordt gemonteerd. Ook zijn er vloermodellen en plafond modellen. In kantooromgevingen wordt er veel gebruik gemaakt van ventilatiesystemen, maar ook van wandmodellen of cassette modellen. Er zijn diverse mogelijkheden, Van Den Kroonenberg Totaal Techniek adviseert u graag over het juiste systeem voor uw locatie.

Koeltechniek, Airco, airconditioning
Airconditioning, airco, koeltechniek
Wij werken uitsluitend met A-merken waaronder:
  • Fuji Electric
  • Kaysun
  • Midea
  • Mitsubishi
  • Toshiba